آیا چای حباب ایمن است؟ خطرات سلامتی شوکهکننده نوشیدنی محبوب بوبا
بررسیهای Consumer Reports نشان میدهد که مرواریدهای تاپیوکای بوبا حاوی سرب هستند. اگرچه سطح سرب در حد نگرانکنندهای نبوده، اما کارشناسان توصیه میکنند این نوشیدنی به عنوان یک خوراکی occasional مصرف شود.

آیا چای حباب برای سلامتی خطرناک است؟
چای حباب یا بابا که در دهه ۱۹۸۰ در تایوان ایجاد شد، یک نوشیدنی محبوب متشکل از چای، شیر یا خامه، شیرینکننده و مرواریدهای تاپیوکا است. این نوشیدنی که در شبکههای اجتماعی بسیار به چشم میخورد، در سراسر جهان محبوبیت یافته است. اما تحقیقات اخیر Consumer Reports نشان میدهد که ممکن است دلایل قابل توجهی برای نگرانی وجود داشته باشد.
- مرواریدهای تاپیوکا که جزء اصلی این نوشیدنی هستند از کاساوا (یک ریشه گیاهی) ساخته میشوند.
- سرب به طور طبیعی در پوسته زمین یافت میشود و بسیاری از میوهها و سبزیجات به دلیل رشد در خاک، فلزات سنگین را جذب میکنند.
- آزمایشهای انجام شده روی نمونههایی از دو زنجیره محبوب Gong Cha و Kung Fu Tea و همچنین محصولات بستهبندی شده Trader Joe’s و WuFuYuan نشان داد که همه نمونهها حاوی سرب هستند.
- خوشبختانه سطح سرب در هیچ یک از نمونهها بالاتر از حد نگرانی Consumer Reports نبود و هیچ نمونهای حاوی سطوح خطرناک آرسنیک، کادمیوم یا جیوه نبود.
- سه نمونه از چهار نمونه tested بیش از ۵۰ درصد حد نگرانی برای سرب در یک سروینگ را داشتند.
جیمز ای. راجرز، مدیر تحقیقات و آزمایش ایمنی غذایی در CR میگوید: «این سطوح آنقدر بالا نبود که به مردم بگوییم کاملاً از چای حباب اجتناب کنند. اما... دلیلی خوبی است که آن را به عنوان یک خوراکی گاهبهگاه در نظر بگیرند، نه یک نوشیدنی روزانه.»
راجرز همچنین افزود: «اجتناب از قرارگیری در معرض مقداری سرب دشوار است. این فلز در مقادیر مختلف در غذا، آب آشامیدنی، خاک و بسیاری از خانهها یافت میشود. خطرات سلامتی ناشی از قرارگیری مکرر یا مستمر در طول زمان است.»
در مقایسه با محصولات دیگر مانند آردها و تنقلات کاساوا، شکلات تلخ و غذای کودک که از حد نگرانی فراتر رفتهاند، چای بابا خطر کمتری محسوب میشود. با این حال، مهم است به خاطر داشته باشیم که هرگونه قرارگیری در معرض سرب میتواند ناایمن تلقی شود. شرکت WuFuYuan در پاسخ به این یافتهها استانداردهای سختگیرانهتری را اجرا کرده است.
