احیای عصارخانه تاریخی آران و بیدگل پس از سالها بلااستفاده بودن
عصارخانه تاریخی آران و بیدگل با بیش از چهارصد سال قدمت که سالها بلااستفاده مانده بود، اکنون در حال مرمت است. این بنا قرار است به کارگاه صنعتی-سنتی و سفرهخانه تبدیل شود.

احیای عصارخانه تاریخی آران و بیدگل
عصارخانه تاریخی آران و بیدگل با بیش از چهارصد سال قدمت که مربوط به دوران صفویه است، پس از سالها بلااستفاده ماندن، اکنون مراحل مرمت خود را طی میکند. این بنا که در فهرست میراث ملی ثبت شده و دارای ۱۵۰۰ متر زیربناست، تنها عصارخانهای است که همه اجزای آن موجود و پابرجاست.
- این عصارخانه در مرکز شهر برای عصارهگیری از دانههای روغنی و گیاهی به شیوهای اصیل کاربرد داشت
- آخرین بار در سال ۱۳۵۶ در این مکان گندم و جو خرد میکردند
- پس از رواج روغنگیری صنعتی، این بنا کارکرد خود را از دست داد
- مالک قبلی در سال ۱۳۸۲ آن را به سازمان میراث فرهنگی هبه کرد
- قرار است به کارگاه صنعتی و سنتی تجربهمحور و سفرهخانه تبدیل شود
محمد عصاری، مسئول مرمت: "ما به صورت خانوادگی این یادگار را احیا میکنیم ولی نمیتوان اسمش را سرمایهگذاری گذاشت چون سرمایهگذاری یعنی پولی به سرمایهگذار برگردد"
هدف اصلی از احیای این بنا، حفظ آن برای مردم شهر است تا این میراث ارزشمند فرهنگی برای نسلهای آینده باقی بماند.
