طرز تهیه رتیها (نانهای هندی) – دستور پخت توسط فلیسیتی کلواک
رتیها که با نامهای چپاتی و فولکا نیز شناخته میشوند، نانهای مسطح هندی هستند. این دستور پخت شامل آرد آتا، نمک، روغن و آب بوده و مراحل آمادهسازی، استراحت خمیر و پخت را بهطور کامل شرح میدهد.

دستور پخت رتیهای هندی
رتیها که به نامهای چپاتی و فولکا نیز معروف هستند، نانهای مسطح سنتی شمال هند میباشند. این نانها برای جمعآوری غذاهای گوشتی و سبزیجات یا پاک کردن سسها ایدهآل هستند. دستور پخت ارائه شده توسط فلیسیتی کلواک با آرد آتا (آرد چپاتی) آغاز میشود که اگر در دسترس نباشد، میتوان از مخلوط مساوی آرد سفید و آرد کامل استفاده کرد.
- مواد لازم: ۱۶۵ گرم آرد آتا، ¼ قاشق چایخوری نمک، ۱ قاشق چایخوری روغن خنثی و آب به میزان لازم
- زمان آمادهسازی: ۲۵ دقیقه آمادهسازی، ۳۰ دقیقه استراحت خمیر و ۱۵ دقیقه پخت
- تعداد: این دستور برای ۸ عدد رتی طراحی شده است
"مالیکا باسو در کتاب خود ماسالا توضیح میدهد که اضافه کردن روغن به خمیر باعث نرمتر شدن آن میشود، اما با تمرین میتوان رتیهای نازک و کامل بدون روغن نیز تهیه کرد."
پس از مخلوط کردن مواد و استراحت خمیر، آن را به ۸ قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را به صورت دایرهای با قطر ۱۲ سانتیمتر پهن کنید. پخت رتی در تاوه داغ انجام میشود تا زمانی که حبابهای کوچک روی سطح ظاهر شود. در نهایت، میتوان رتیهای پخته شده را با کره یا گی آب شده چرب کرده و به صورت گرم سرو نمود.
