آیا میتوانیم آنتیبیوتیکها را مؤثر نگه داریم؟ بله، اما دنیا باید از اتحادیه اروپا و انگلیس پیروی کند
مگر اینکه کشورهای بیشتری استفاده از آنتیبیوتیک در تولید غذا را کاهش دهند، این داروهای حیاتی اثربخشی خود را برای انسان از دست خواهند داد. این مقاله به چالش مقاومت آنتیبیوتیکی و راهحلهای جهانی میپردازد.

بحران مقاومت آنتیبیوتیکی و تولید غذا
مقاومت آنتیبیوتیکی یکی از بزرگترین تهدیدات سلامت جهانی است و ۷۳٪ از آنتیبیوتیکهای جهان در دامها استفاده میشود. افزایش تقاضا برای گوشت ارزان در کشورهای با درآمد متوسط مانند چین و هند باعث استفاده گسترده از آنتیبیوتیکها در دامداری شده است. این مسئله منجر به ایجاد پاتوژنهای مقاوم شده که از طریق سفرهای جهانی منتشر میشوند.
پیامدهای جدی برای سلامت انسان
- عفونتهای سابقاً قابل درمان مانند عفونت ادراری یا پس از عمل، دیگر پاسخگو نیستند
- جراحیهای مهم مانند سزارین و تعویض مفصل ران پرخطرتر میشوند
- توسعه آنتیبیوتیکهای جدید کند و پرهزینه است
راهحلهای پیشنهادی
- کاهش استفاده از آنتیبیوتیک در تولید گوشت مانند اقدامات موفق انگلیس و اتحادیه اروپا
- مشارکت کشورهای با درآمد متوسط در تغییر روشهای تولید
- تعادل بین سلامت، امنیت غذایی و اقتصاد
"چگونگی تولید گوشت در چین بر اثربخشی آنتیبیوتیک برای کودک شما در ادینبورگ تأثیر میگذارد"
"نجات یک زن در لاگوس پس از سزارین به روش پرورش مرغ در برزیل مرتبط است"
این چالش جهانی نیازمند همکاری بینالمللی برای حفظ اثربخشی آنتیبیوتیکها و تضمین سلامت آینده است.
