ذوبشدگی شدید یخچالهای طبیعی سوئیس پس از بارش کم برف و موج گرما
یخچالهای طبیعی سوئیس در ۱۲ ماه گذشته به میزان قابلتوجهی ذوب شدهاند و چهارمین کاهش بزرگ حجم یخ را در تاریخ ثبت کردهاند. زمستان کمبرف و موجهای گرمای ژوئن باعث از دستدادن ۳ درصد از توده یخی شده است.

ذوبشدگی بیسابقه یخچالهای سوئیس
یخچالهای طبیعی سوئیس در سال آبی گذشته (اکتبر ۲۰۲۴ تا سپتامبر ۲۰۲۵) با ذوبشدگی قابلتوجهی مواجه شدهاند و چهارمین کاهش بزرگ حجم یخ را در تاریخ ثبت کردهاند. بر اساس گزارش سازمان نظارتی GLAMOS، ترکیب زمستان کمبرف بهویژه در شمال شرق آلپ سوئیس و موجهای گرمای ژوئن منجر به از دستدادن ۳ درصد از توده یخی کل شده است.
- کاهش حجم یخ اگرچه کمتر از سالهای ۲۰۲۲ (۵.۹ درصد) و ۲۰۲۳ (۴.۴ درصد) بود اما روند نگرانکننده ادامه دارد
- سوئیس بدترین دهه ذوب یخچالها را تجربه کرده و یکچهارم حجم یخچالها از ۲۰۱۵ ناپدید شده است
- حدود ۱۰۰ یخچال بین ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ کاملاً از بین رفتهاند و پیشبینی میشود اکثر آنها تا پایان قرن ناپدید شوند
- یخچالهای زیر ۳۰۰۰ متر بهطور ویژه آسیب دیدهاند
- ذوب یخچالها به بیثباتی کوهستان و افزایش خطر ریزش سنگ و یخ منجر میشود
“متأسفانه کار زیادی برای نجات یخچالها نمیتوانیم انجام دهیم... آنها به هر حال به عقبنشینی ادامه خواهند داد حتی اگر امروز آبوهوا تثبیت شود” – ماتیاس هاس، مدیر GLAMOS
“اگر انتشار دیاکسید کربن در ۳۰ سال آینده به صفر برسد، تا ۲۰۰ یخچال سوئیس در ارتفاعات بالا قابل نجات هستند” – هاس
این پدیده نهتنها بر محیطزیست محلی تأثیر میگذارد بلکه نشاندهنده اثرات گسترده تغییرات آبوهوایی در سطح جهانی است.
