زبان مصنوعی که میزان تندی غذا را قبل از خوردن اندازهگیری میکند
محققان چینی یک زبان مصنوعی ساختهاند که با استفاده از پروتئینهای شیر میتواند سطح تندی غذاها را قبل از مصرف تشخیص دهد. این دستگاه برای افراد با اختلالات حسی و رباتهای انساننما کاربرد دارد.

زبان مصنوعی برای تشخیص تندی غذا
تیمی از محققان در چین موفق به ساخت یک زبان مصنوعی شدهاند که میتواند سطح تندی غذاها را قبل از قرارگیری در دهان اندازهگیری کند. این دستگاه که شبیه یک مربع کوچک و شفاف از ژل نرم است، توسط مصرفکننده روی زبان قرار میگیرد و امکان تست طعم غذاها را فراهم میکند.
- الهامگیری از پروتئینهای کازئین شیر که به کپسایسین (ترکیب تندی در فلفل) متصل میشوند
- استفاده از پودر شیر در سنسور ژل برای تشخیص کپسایسین و ترکیبات تند
- ایجاد فیلمی به شکل زبان با ترکیب اسید آکریلیک، کلرید کولین و پودر شیر کمچرب
- تست موفقیتآمیز روی هشت نوع فلفل و هشت غذای تند از جمله سسهای تند
"زبان مصنوعی انعطافپذیر ما پتانسیل فوقالعادهای در تخمین حس تندی برای دستگاههای قابل حمل مانیتورینگ طعم دارد" - وِیجون دنگ
این ماده به غلظتهای تندی از زیر آستانه تشخیص انسان تا فراتر از سطوح دردناک پاسخ داد
نتایج این زبان مصنوعی با ارزیابیهای پنل testerهای انسانی مطابقت خوبی نشان داد و توانایی تشخیص ترکیبات تند مانند زنجبیل، فلفل سیاه، ترب کوهی، سیر و پیاز را نیز دارد.
