سبزیجات رایج چگونه بدن را در برابر اثرات مرگبار شکر محافظت میکنند
یک مطالعه جدید نشان میدهد که فیبرهای غذایی مانند اینولین موجود در پیاز، سیر و کنگر فرنگی میتوانند با تغییر باکتریهای روده، از کبد در برابر آسیب فروکتوز محافظت کنند.

نقش فیبرهای غذایی در محافظت از کبد
یک مطالعه جدید از دانشگاه کالیفرنیا، ارواین نشان میدهد که فیبرهای غذایی خاصی مانند اینولین که در سبزیجاتی مانند پیاز، سیر و کنگر فرنگی یافت میشوند، میتوانند با تغییر ترکیب باکتریهای روده، از کبد در برابر آسیبهای ناشی از فروکتوز محافظت کنند. این تحقیق که در مجله Nature Metabolism منتشر شده، نشان میدهد که این فیبرها نه تنها به هضم غذا کمک میکنند، بلکه در سطح مولکولی نیز از بدن در برابر شکر محافظت میکنند.
- اینولین باکتریهای روده را تغییر میدهد تا فروکتوز مضر را زودتر مصرف کنند
- این فرآیند از "سرریز" فروکتوز به کبد جلوگیری میکند
- باکتریهای "آماده شده" با اینولین میتوانند علائم بیماری کبد چرب را معکوس کنند
- این یافتهها برای افراد غیرچاق نیز که در معرض خطر پنهان هستند مهم است
- پژوهشگران به دنبال بررسی اثرات محافظتی دیگر فیبرهای غذایی هستند
دکتر چولسون جانگ، پژوهشگر اصلی میگوید: "ما دریافتیم که مصرف اینولین... باکتریهای روده را تغییر میدهد تا مصرف فروکتوز مضر را افزایش دهد."
جانگ افزود: "با شناسایی باکتریهای خاص روده و مسیرهای متابولیک درگیر، یافتههای ما میتوانند راهنمای استراتژیهای تغذیه شخصی شده باشند."
این یافتهها میتوانند راه را برای درمانهای جدید بیماری کبد چرب، دیابت، چاقی و حتی سرطان هموار کنند.
