رستوران میشلن استار ماست با «دستور پخت باستانی» مورچهها را سرو میکند
دانشمندان دانمارکی دستور پخت باستانی ماست با مورچه را احیا کردند که طعم آن «کمی ترش و علفی» با «طعم چربی علفخوار» توصیف شده است.

احیای دستور پخت باستانی ماست با مورچه
تیمی از دانشمندان دانمارکی موفق به احیای یک دستور پخت باستانی برای تهیه ماست با استفاده از مورچه شدهاند. این روش که زمانی در مناطق بالکان و ترکیه رایج بود، در رستوران میشلن استار «Alchemist» در کپنهاگ با نوآوریهای مدرن مانند ساندویچ بستنی ماستی و پنیرهای ماسکارپونهای سرو شد. پژوهشگران با همکاری مردم محلی بلغارستان دریافتند که مورچههای زنده حاوی باکتریهای اسید لاکتیک و استیک هستند که فرآیند تخمیر شیر را آغاز میکنند.
- مورچههای قرمز جنگلی حاوی اسید فرمیک هستند که محیط مناسبی برای باکتریهای ماست ایجاد میکند
- تنها مورچههای زنده قادر به ایجاد جامعه میکروبی مناسب برای تخمیر هستند
- این روش تنوع زیستی بیشتری نسبت به ماستهای تجاری امروزی ارائه میدهد
- احیای این سنتهای غذایی به حفظ میراث زیستفرهنگی کمک میکند
دکتر لئونی جان: «دادن شواهد علمی که این سنتها معنی و هدف عمیقی دارند، حتی اگر عجیب به نظر برسند، واقعاً زیبا است.»
دکتر ورونیکا سینوت: «امیدوارم مردم اهمیت جامعه را تشخیص دهند و زمانی که مادربزرگشان دستور غذایی غیرعادی به اشتراک میگذارد، با دقت بیشتری گوش دهند.»
این پژوهش که در مجله iScience منتشر شده، نشان میدهد چگونه روشهای سنتی میتوانند الهامبخش رویکردهای جدید در علم غذا و خلاقیت در سفره غذایی باشند.
