چرا یک قوطی نوشابه رژیمی ممکن است برای سلامتی شما بدتر از نوشابه معمولی باشد
یک مطالعه جدید نشان میدهد که نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی با خطر افزایش یافته بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) مرتبط هستند. جالب اینجاست که این نوشیدنیهای به اصطلاح بدون گناه حتی در مقادیر کم مانند یک قوطی در روز خطر بیشتری نسبت به نوشابههای قندی دارند.

مطالعه جدید: خطرات نوشابه رژیمی برای کبد
یک مطالعه چشمگشا از دانشگاه سوجو در چین نشان میدهد که مصرف نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب (MASLD) مرتبط است. این تحقیق که روی نزدیک به ۱۲۳,۸۰۰ نفر در بریتانیا انجام شد، نشان داد که مصرف بیش از یک قوطی نوشابه رژیمی در روز خطر ابتلا به MASLD را ۶۰ درصد افزایش میدهد، در حالی که همین مقدار نوشابه معمولی تنها ۵۰ درصد خطر دارد.
- نوشابههای رژیمی نه تنها باعث تجمع چربی در کبد میشوند، بلکه با خطر مرگومیر مرتبط با بیماریهای کبدی نیز ارتباط دارند
- شیرینکنندههای مصنوعی ممکن است با تغییر میکروبیوم روده، اختلال در احساس سیری و تحریک ترشح انسولین بر سلامت کبد تأثیر بگذارند
- جایگزینی آب با نوشابههای قندی و رژیمی به ترتیب ۱۲.۸ درصد و ۱۵.۲ درصد خطر MASLD را کاهش میدهد
- محققان تأکید میکنند که آمنین انتخاب بیخطرترین گزینه برای هیدراتاسیون بدن است
"یافتههای ما این تصور رایج که نوشیدنیهای رژیمی بیضرر هستند را به چالش میکشد" - لیوه لیو، نویسنده اصلی مطالعه "ایمنترین رویکرد محدود کردن هر دو نوع نوشیدنیهای قندی و مصنوعی است" - لیوه لیو
این مطالعه که در هفته گوارش اروپا در برلین ارائه شد، بر نیاز به بازنگری در نقش نوشیدنیهای رژیمی در رژیم غذایی و سلامت کبد تأکید میکند.
