شفیعی: آذربایجان شرقی رتبه نخست تولید سنجد در کشور را دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اعلام کرد این استان با ۳۳ درصد سهم تولید سنجد کشور، رتبه نخست را دارد و سطح زیر کشت آن به ۳۶۰ هکتار رسیده است.

رتبه نخست آذربایجان شرقی در تولید سنجد کشور
شهرام شفیعی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، اعلام کرد این استان با ۳۳ درصد سهم از تولید سنجد کشور رتبه نخست را دارد. سطح زیر کشت سنجد در استان حدود ۳۶۰ هکتار است که از این مقدار ۳۳۰ هکتار بارور و ۳۰ هکتار غیربارور میباشد. پیشبینی میشود امسال حدود ۶۴۰ تن محصول از باغات سنجد برداشت شود.
- میانگین عملکرد سنجد بین ۱ تا ۲.۵ تن در هکتار است
- شهرستانهای آذرشهر (۱۸۰ هکتار)، تبریز (۴۳ هکتار) و میانه (۲۵ هکتار) رتبههای برتر دارند
- سنجد درختی مقاوم با نیاز آبی بسیار کم (۲۵۰۰-۳۰۰۰ مترمکعب در سال)
- تحمل دمایی از ۴۰+ تا ۲۰- درجه سانتیگراد
- کاربردهای غذایی، دارویی و زیستمحیطی گسترده
“سنجد نه تنها منبع غذایی و دارویی مهم است، بلکه نقش بسزایی در حفظ محیط زیست دارد”
“توسعه کشت سنجد میتواند بهعنوان منبع درآمد پایدار برای کشاورزان محلی عمل کند”
میوه سنجد سرشار از ویتامینهای C و E و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم است و در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی-بهداشتی کاربرد دارد. توسعه کشت این محصول با توجه به مقاومت بالا در برابر خشکی و شرایط سخت اقلیمی، فرصت ارزشمندی برای کشاورزی پایدار در منطقه محسوب میشود.
