باکتری AHPND تولید میگو را به ۵۰ هزار تن در سال کاهش داد
یک محقق علوم شیلاتی اعلام کرد باکتری AHPND مانع افزایش تولید میگو در کشور شده و تولید فعلی به ۵۰ هزار تن در سال کاهش یافته است. پژوهشهای جدی برای کنترل این باکتری در حال انجام است.

تأثیر باکتری AHPND بر صنعت پرورش میگو
باکتری AHPND تولید میگو در ایران را به میزان قابل توجهی کاهش داده و از افزایش تولید جلوگیری میکند. در حالی که برنامهریزی برای رسیدن به تولید ۱۲۰ هزار تنی وجود داشت، این بیماری باکتریایی تولید را به ۵۰ هزار تن در سال محدود کرده است. محققان علوم شیلاتی کشور در حال انجام پژوهشهای فشرده برای کنترل و مهار این باکتری هستند تا مانع از تلفات بیشتر در صنعت پرورش میگو شوند.
- تولید میگو از ۶۰ هزار تن در سال ۱۴۰۱ به ۵۰ هزار تن کاهش یافته است
- استانهای هرمزگان و بوشهر بیشترین تأثیر را از این بیماری پذیرفتهاند
- باکتری AHPND از طریق دستگاه گوارش میگو را آلوده و سم تولید میکند
- پژوهشکده میگو کشور روشهای پیشگیرانه برای کنترل جمعیت باکتری توسعه میدهد
- استفاده از باکتریهای رقیب برای مهار سیگنالهای بیماریزایی در دست بررسی است
«بیماری باکتریایی AHPND طی سالهای اخیر اجازه افزایش تولید را نداد و ما در این پژوهشکده به دنبال کنترل و از بین بردن این بیماری در میگو هستیم.»
«محققان ما با وارد کردن باکتری دیگر مانع میشوند تا سیگنالهای باکتری AHPND فعال شود. یا سعی داریم با وارد کردن مواد دیگر به گوارش میگوها، میزان باکتری مورد نظر را کاهش دهیم.»
تلاشهای تحقیقاتی متمرکز بر پیشگیری از رسیدن جمعیت باکتری به سطح سمزایی است تا صنعت پرورش میگو بتواند به برنامهریزیهای توسعۀ خود بازگردد.
