تنور داغ نانواییهای آزادپز در بالاشهر؛ تفاوت قیمت نان در محلات مختلف
بررسی تفاوت قیمتگذاری نان در نانواییهای دولتی و آزادپز در تهران که منجر به فروش نان با قیمتهای متفاوت در محلات مختلف شده است. موضوع اصلی قیمت آرد و تاثیر آن بر هزینه تولید نان میباشد.

تنور داغ نانواییهای آزادپز در تهران
تحقیق حاضر به تفاوت قیمتگذاری نان در نانواییهای دولتی و آزادپز در تهران میپردازد. نان بربری که در یک محله ۷۳۵۰ تومان فروخته میشود، در محلهای دیگر به ۱۰ هزار تومان میرسد و حتی نمونههای کنجدی تا ۲۰ هزار تومان نیز قیمت دارند. این اختلاف قیمت ناشی از تفاوت هزینه آرد دولتی و آرد آزاد است که به ترتیب ۴۰-۵۰ هزار تومان و ۱.۲-۱.۲۵ میلیون تومان برای هر کیسه قیمت دارند.
- نان سنگک دولتی باید ۷۶۰۰ تومان باشد اما ۱۵ هزار تومان فروخته میشود
- قیمت نان آزاد تقریبا دوبرابر نرخ دولتی تعیین شده است
- در مناطق مرفه شمال تهران تعداد نانواییهای آزادپز بیشتر است
- سیستم توزیع آرد در دوران جنگ دچار اختلال شد اما بحران مدیریت شد
- استفاده از آرد کامل در حال افزایش است اما زمان پخت بیشتری نیاز دارد
«با حساب همه خرجها، قیمت یک نان از ۱۳-۱۲ هزار تومان کمتر نمیشود. اگر نان را به قیمت دولتی بفروشیم ۵۰ درصد ضرر میکنیم.»
«بهدلیل شرایط اقتصادی در شمال تهران و قدرت خرید بیشتر، تعداد نانواییهای آزادپز در مناطق مرفه بیشتر است.»
این گزارش نشان میدهد که سیستم قیمتگذاری نان نیاز به بازنگری دارد و اختلاف قیمتها به وضعیت اقتصادی محلات مختلف مربوط میشود.
