خوراکیهای مفید برای سلامت استخوانها؛ عوامل مؤثر در پوکی استخوان
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح میدهد که رژیم غذایی نامناسب و کم تحرکی از دلایل مهم افزایش شیوع پوکی استخوان هستند و بر نقش حیاتی کلسیم و ویتامین D تأکید میکند.

سلامت استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان
پوکی استخوان یک بیماری شایع است که خطر شکستگی خودبهخودی استخوانها را افزایش میدهد. طبق گفته فرشته فزونی، رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رژیم غذایی نامناسب و کم تحرکی از عوامل اصلی افزایش شیوع این بیماری هستند.
منابع مهم کلسیم و ویتامین D
- لبنیات کمچرب مانند شیر، پنیر و ماست از بهترین منابع کلسیم هستند
- ویتامین D به جذب کلسیم کمک میکند و کمبود آن خطر پوکی استخوان را افزایش میدهد
- میزان کلسیم مورد نیاز روزانه برای بزرگسالان ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلیگرم است
عوامل مضر برای استخوانها
"غذاهای پرنمک، تنقلات شور و غذاهای کنسروی باعث افزایش دفع کلسیم از بدن میشوند" "نوشابههای گازدار حاوی اسید فسفریک هستند که مانع جذب کلسیم میشوند"
حفظ وزن در محدوده ایدهآل و مصرف منابع غذایی حاوی منیزیم، امگا ۳، ویتامین C و K نیز برای سلامت استخوانها ضروری هستند.
