تشخیص ابتلا به آنفلوآنزا با آدامس!
پژوهشگران حسگر مولکولی جدیدی طراحی کردهاند که با مزه کردن آدامس یا قرص مکیدنی، ابتلا به آنفلوآنزا را تشخیص میدهد. این حسگر در تماس با ویروس طعم آویشن تولید میکند.

تشخیص آنفلوآنزا با آدامس
پژوهشگران موفق به طراحی حسگر مولکولی جدیدی شدهاند که میتواند ابتلا به آنفلوآنزا را تنها با مزه کردن یک آدامس یا قرص مکیدنی مشخص کند. طبق نتایج منتشر شده در نشریه ACS Central Science، این حسگر در زمان برخورد با ویروس آنفلوآنزا، طعمی شبیه به آویشن تولید میکند. تیم پژوهشی قصد دارد این حسگر کمهزینه را در آدامس یا قرصهای مکیدنی بهکار بگیرد تا افراد مبتلا راه سادهتری برای گرفتن آزمایش در خانه داشته باشند.
- این فناوری مبتنی بر پروتئین ویروسی نورآمینیداز است
- حسگر به مولکول تیمول متصل شده و در تماس با ویروس آزاد میشود
- آزمایشها نشان داد در بزاق افراد مبتلا طی ۳۰ دقیقه عمل میکند
- بدون تغییر در عملکرد سلولهای انسانی یا حیوانی
- کارآزمایی بالینی انسانی طی دو سال آینده آغاز میشود
“هدف ما کنار گذاشتن تجهیزات پیچیده و استفاده از سادهترین عامل آشکارکننده یعنی زبان انسان است” – لورنتس ماینل
“ماندن در خانه برای جلوگیری از شیوع بیماریهای عفونی بسیار مهم است اما بیماری قبل از بروز علائم هم منتقل میشود”
این نوآوری میتواند جایگزین ارزان و سریعی برای تستهای PCR گرانقیمت و زمانبر باشد و به ویژه در شناسایی عفونتهای اولیه مؤثر واقع شود.
