این غذاها را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید
نگهداری برخی غذاها در ظروف پلاستیکی میتواند باعث آزادسازی مواد شیمیایی مضر، فساد سریعتر و تغییر طعم مواد غذایی شود. غذاهای اسیدی، چرب، داغ و تخمیر شده از جمله موارد مشکلساز هستند.

نگهداری غذا در ظروف پلاستیکی: خطرات و جایگزینها
نگهداری غذا در ظروف پلاستیکی میتواند سلامتی را به خطر بیندازد زیرا برخی مواد غذایی با پلاستیک واکنش نشان داده و مواد شیمیایی آزاد میکنند. تحقیقات نشان میدهد غذاهای اسیدی یا چرب مقادیر بسیار کمی از ترکیبات مضر را هنگام نگهداری طولانیمدت در پلاستیک آزاد میکنند. این مسئله نه تنها بر طعم غذا تأثیر میگذارد بلکه میتواند باعث فساد سریعتر مواد غذایی شود.
- غذاهای داغ: قرار دادن غذای گرم در پلاستیک باعث تاب برداشتن و تسریع نشت مواد شیمیایی میشود
- گوشت خام: ظروف پلاستیکی رطوبت را به دام انداخته و خطر آلودگی باکتریایی را افزایش میدهند
- میوههای اسیدی: گوجه فرنگی و مرکبات میتوانند با پلاستیک واکنش داده و مواد شیمیایی آزاد کنند
- غذاهای چرب: پنیر و کره به مرور زمان مواد شیمیایی را از پلاستیک جذب میکنند
- مواد تخمیر شده: کیمچی و ترشی گاز تولید کرده که باعث فشار و نشت در ظروف پلاستیکی میشوند
“غذاهای اسیدی یا چرب میتوانند مقادیر بسیار کمی از ترکیبات مضر را هنگام نگهداری طولانیمدت در پلاستیک آزاد کنند.” “استفاده از ظرف نامناسب میتواند ماندگاری را کاهش دهد و بر طعم و ایمنی تأثیر بگذارد.”
استفاده از ظروف شیشهای، استیل ضد زنگ یا سرامیکی گزینهای ایمنتر برای نگهداری مواد غذایی محسوب میشود. این ظروف از نشت مواد شیمیایی جلوگیری کرده و غذا را برای مدت طولانیتری تازه نگه میدارند.
