صبحانه مناسب برای هر مزاج از دیدگاه طب سنتی
متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح میدهد که چگونه بر اساس مزاجهای مختلف (صفراوی، دموی، بلغمی، سوداوی) صبحانه مناسب انتخاب کنیم و از چه مواد غذایی پرهیز نماییم.

صبحانه مناسب برای هر نوع مزاج از دیدگاه طب سنتی
دکتر الهام پارسا، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرآنلاین تأکید کرد که انتخاب صبحانه مناسب باید بر اساس مزاج افراد انجام شود. وی مزاجها را به چهار دسته اصلی تقسیم کرد: صفراوی (گرم و خشک)، دموی (گرم و تر)، بلغمی (سرد و تر) و سوداوی (سرد و خشک). برای هر کدام توصیههای غذایی خاصی ارائه داد.
- افراد صفراوی: بهتر است از مواد غذایی با طبع گرم پرهیز کنند. نان سنگک با مربای آلبالو و کمی کره گزینه مناسبی است. مصرف گهگاه حریره بادام و فرنی نیز مفید خواهد بود.
- افراد دموی: نان سنگک با مربای به یا سیب و کمی کره محلی توصیه میشود. مصرف حلوا ارده یا ارده شیره برای آنها مناسب نیست.
- افراد بلغمی: مصرف عسل و سیاهدانه و مرباهای با طبع گرم مانند مربای زنجبیل پیشنهاد میشود.
- افراد سوداوی: فرنی، حریره بادام، شله زرد و شیربرنج گزینههای مناسبی هستند. مصرف تخممرغ عسلی نیز مفید است اما عدسی توصیه نمیشود.
"نان تازه، گوارش خوبی دارد و مقوی است در حالی که نان خشک و مانده، دیرهضم است." "مصرف خیار، گوجهفرنگی، هندوانه، انگور و… همراه با صبحانه از عادات بدی است که بعضی افراد دارند."
برای مبتلایان به ریفلاکس، مرباهای مقوی معده مثل مربای سیب و به توصیه میشود. افراد با ضعف بدنی بهتر است تخممرغ عسلی، کره و مربای هویج مصرف کنند و برای مبتلایان به افسردگی مربای گلگاوزبان با کمی کره محلی پیشنهاد شده است.
