مطالعه جدید: مصرف هفتگی پنیر کاهش خطر زوال عقل
تحقیقات نشان میدهد مصرف منظم پنیر با کاهش 24 درصدی خطر زوال عقل مرتبط است. پنیر حاوی پروتئینها و اسیدهای آمینه ضروری برای حفظ نورونها میباشد.

تأثیر مصرف پنیر بر پیشگیری از زوال عقل
طبق مطالعه جدید منتشر شده در مجله Nutrients، مصرف پنیر به صورت هفتگی میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را تا 24 درصد کاهش دهد. این پژوهش بر روی حدود 8000 فرد بالای 65 سال انجام شده و نشان میدهد افرادی که به طور منظم پنیر مصرف میکنند، در مقایسه با دیگران کمتر به این بیماری مبتلا میشوند.
- کاهش 24 درصدی خطر زوال عقل در مصرفکنندگان منظم پنیر
- تنها 3.4 درصد از مصرفکنندگان پنیر به زوال عقل مبتلا شدند
- نقش پروتئینها و اسیدهای آمینه ضروری در حفظ نورونها
- وجود ویتامین K2 در پنیر که برای سلامت عروق مفید است
- نیاز به تحقیقات بیشتر برای تأیید رابطه علت و معلولی
محققان میگویند: “پنیر حاوی پروتئینها و اسیدهای آمینه ضروری است که باعث نگهداری نورونها میشود.”
پژوهشگران هشدار میدهند: “این مطالعه ارتباط را نشان میدهد ولی رابطه علت و معلولی را اثبات نمیکند.”
این یافتهها امیدوارکننده هستند اما محققان تأکید میکنند که عوامل دیگری مانند سبک زندگی و ژنتیک نیز در ابتلا به زوال عقل مؤثرند.
